Als je een nieuwe auto aanschaft, moet je denken aan meerdere zaken. Ook aan de juiste verzekeringen. Meestal sta je daar liever niet bij stil als je nog vol enthousiasme bent over je nieuwe aankoop. Zeker wanneer het je allereerste eigen auto is. Maar toch ontkom je er niet aan om na te denken over de juiste verzekeringen voor je auto. Een autoverzekering afsluiten is door het enorme aanbod nog wel eens lastig en niet de leukste klus om uit te zoeken. Daarom vertellen we je in dit artikel waar je allemaal aan moet denken bij de aanschaf van een auto en welke verzekeringen je moet afsluiten.

Autoverzekeringafsluiten
Belangrijk om aan te denken bij het afsluiten van een autoverzekering is dat je deze meteen moet afsluiten bij aanschaf van een auto. De verzekering moet namelijk ingaan zodra de auto op jouw naam staat. Als je op zoek bent naar een nieuwe auto dan ga je natuurlijk auto’s vergelijken, maar dat kun je ook doen met autoverzekeringen. Op deze manier vind je de best passende autoverzekering voor jouw specifieke situatie. Wanneer je verschillende verzekeringen wilt vergelijken moet je in ieder geval beschikken over het kenteken van je auto. Zo kun je precies zien wat je wanneer betaalt voor jouw specifieke auto per verzekeraar.

WA-verzekering
Als automobilist onverzekerd rijden is echt not done. Wil je echt niet te veel geld kwijt zijn aan je autoverzekering, dan is de WA-verzekering de goedkoopste optie. Het is ook verplicht om minimaal deze verzekering af te sluiten voor je auto. Deze verzekering biedt geen dekking bij schade aan je eigen auto, alleen bij schade die jij toebrengt aan de auto van iemand anders.

WA+beperktcascoverzekering
Deze verzekering wordt ook wel de WA-plus verzekering genoemd. Deze verzekering vergoedt meer schade aan je auto dan de beperktere verzekering die we hiervoor noemden. Stel dat er schade aan je auto ontstaat door bijvoorbeeld hagel, diefstal, storm of brand, dan vergoedt de verzekeraar deze schade. Ook zaken als een sterretje in je voorruit vallen hieronder. Dit gebeurt nogal eens.

Allriskautoverzekering
Dan kun je ook nog kiezen voor een allrisk autoverzekering. Deze is nog weer uitgebreider dan voorgaande twee verzekeringen. De allrisk autoverzekering biedt dezelfde dekking als de WA+ beperkt casco autoverzekering, maar heeft als extra toevoeging een dekking voor schade aan de eigen auto door bijvoorbeeld een aanrijding waar je zelf schuld aan hebt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *