Het rijden in een oldtimer gebeurt vaak vanuit pure passie. Hoe gaaf is het om als echte liefhebber een schitterende oldtimer te rijden? Daar kan iedereen zich wel wat bij voorstellen. Net als bij het feit dat het ook belangrijk is om te denken aan het verzekeren van de auto. Want net als bij een nieuwe auto wil je wel zeker weten dat je ergens op terug kunt vallen wanneer er iets gebeurt met je oldtimer. Maar om een oldtimer te verzekeren gelden er speciale voorwaarden. Wij vertellen je in dit artikel precies waar je op moet letten bij het verzekeren van een oldtimer.

Eenspecialeverzekeringvooroldtimers
Wil je een autoverzekering afsluiten, dan is het normaal gesproken vooral belangrijk dat je van tevoren bepaalt welke verzekering het beste past bij de manier waarop jij gebruik maakt van je auto. Maar bij een oldtimer is het vrijwel altijd aan te raden om meteen op zoek te gaan naar een speciale verzekering voor oldtimers. Niet alleen is zo’n speciale oldtimerverzekering vaak stukken goedkoper, ook kun je er de taxatiewaarde van je auto mee verzekeren. Wanneer je voor een gewone autoverzekering gaat kijken zal er door de verzekeringsmaatschappij slechts gekeken worden naar de dagwaarde of de oorspronkelijke nieuwwaarde.

Jeautoalsoldtimerverzekeren
Er zijn bepaalde voorwaarden waar je aan moet voldoen om in plaats van gebruik te maken van een normale autoverzekering voor je auto, gebruik te maken van een speciale verzekering voor oldtimers. Zo is het vaak het geval dat je per jaar niet meer dan 5000-7500 kilometer per jaar mag rijden en moet je meestal lid zijn van de FEHAC (Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclub). Dit zijn vaak de voorwaarden die overal gelden, maar per specifieke verzekering gelden nog weer uiteenlopende voorwaarden. Daarbij kun je denken aan de manier waarop de auto gebruikt wordt tot de leeftijd van de bestuurder. Lees dus altijd goed de voorwaarden door.

Wanneeriseenautoeenoldtimer?
Voordat je überhaupt op zoek gaat naar een geschikte oldtimerverzekering is het wel zo handig om eerst te checken of jouw auto wel onder de oldtimers valt. Het bijzondere is dat dit per verzekeraar en per auto verschilt. Voor sommige verzekeraars is jouw auto al een oldtimer als deze tussen de 12 tot 15 jaar oud is. Anderen hanteren de leeftijd van 20 of zelfs 25 jaar en ouder.

Wanneer je jouw oldtimer wilt verzekeren is het dus aan te raden om op zoek te gaan naar een speciale oldtimerverzekering en de verschillende voorwaarden van alle verzekeringen met elkaar te vergelijken. Zo maak je voor jouw specifieke situatie de beste keuze!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *